Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ



 ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Η Λαϊκή Συσπείρωση ΦιλαδέλφειαςΧαλκηδόνας ύστερα από ενημέρωση που είχε από γονείς το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας 5/5/2014, επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης διαδοχικά το 3ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο Φιλαδέλφειας όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τα ζητήματα κτιριακών υποδομών. Στη συνέχεια βρέθηκε στο πλάι των γονιών, των καθηγητών και των μαθητών που δεν ήθελαν να κλείσει το σχολείο.
Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Γαϊτανά-Αποστολάκη και όλους τους υπεύθυνους που γνώριζαν και απέκρυψαν την έκθεση της Πολεοδομίας (Δεκέμβρης 2013) για το 3ο Γυμνάσιο Ν. Φιλαδέλφειας που είχε κριθεί επικίνδυνο το κτίριο από άποψη δομική, σύμφωνα με έκθεση της Δ/νσης Πολεοδομίας και θέτει ζήτημα ακαταλληλότητας του σχολείου μετά από έναν πρώτο έλεγχο. Δεύτερη φάση ελέγχου δεν υπήρξε.
Πρόκληση αποτελεί το γεγονός πως παρά τη συγκεκριμένη έκθεση και ενώ αυτή είχε κοινοποιηθεί στο γραφείο της Δημάρχου, και τη διεύθυνση του σχολείου χωρίς να γνωρίζουν ούτε οι καθηγητές, οι γονείς και οι μαθητές τίποτα το σχολείο συνέχισε να λειτουργεί για τους επόμενους μήνες, μέχρι λίγες ημέρες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, παρά τους κινδύνους που το γεγονός αυτό εγκυμονούσε για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ

Πρέπει να προβληματίσουν γονείςεκπαιδευτικούςμαθητές:

o   Η παραφιλολογία ότι τάχα «δεν χρειάζεται τόσα σχολεία η περιοχή» και προτάσεις για δημιουργία αθλητικών χώρων στο προαύλιο του σχολίου και στη συνολικά στη θέση του συγκροτήματος των πρώην ΚΑΤΕ
o   Η στάση της δήμαρχου Ε. Γαϊτανά - Αποστολάκη, που κάλεσε την Αστυνομία και μετά έδιωξε τους δημοτικούς συμβούλους που δεν ανήκουν στο συνδυασμό της, τους γονείς και τους καθηγητές που ήθελαν να παρακολουθήσουν από τη συνάντηση με το σύλλογο και τη διεύθυνση του σχολείου
o   Οι παλαιότερες προσπάθειες συγχώνευσηςκλεισίματος των συγκεκριμένων σχολείων
o   Το τραγικό παράδειγμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη)

Σημειώνεται δε ότι από το 2012 υπάρχει άδεια ανέγερσης νέου σχολείου σε παρακείμενο στο σχολείο οικόπεδο που ανήκει στον ΟΣΚ (στην περιοχή του «Εσπέρου» που και αυτή την άδεια την είχαν θάψει στα συρτάρια τους) για τον οποίο ωστόσο πλασάρεται από διάφορες δημοτικές παρατάξεις η πρόταση να γίνει χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων και όχι σχολείο.

Καλούμε γονείςεκπαιδευτικούςμαθητές να απομονώσουν όσους θέλουν να καπηλευτούν το θέμα για να ρίξουν νερό στο μύλο της συγχώνευσης των σχολείων και υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στη λύση του προβλήματος διεκδικώντας ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
  • Αντιτασσόσαστε με κάθε τρόπο στον εξοβελισμό των σχολείων από την περιοχή
  • Άμεσα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξανανοίξει το σχολείο, να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα.
  • Απαιτούμε την άμεση επισκευή των όποιων ζημιών και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του από Σεπτέμβρη.
  • Να διεκδικήσει όλος ο λαός του Δήμου μας την ανέγερση του καινούργιου σχολείου.
  • Σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για κινητοποίηση και μαζική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα.