Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού: οι εργαζόμενοι δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη!

Την Τετάρτη 10 Νοέμβρη η Δημοτική Αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ. Βούρου, με τις ψήφους μιας χούφτας «προθύμων» στην Οικονομική Επιτροπή, επικύρωσε την παράδοση του οδοφωτισμού στον γνωστό επιχειρηματικό όμιλο που ήταν και ο μοναδικός διαγωνιζόμενος του «διεθνούς διαγωνισμού».

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλέχθηκαν με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, από την πρώτη στιγμή στήριξαν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Ανέδειξαν μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο την πολιτική ουσία του θέματος  την ιδιωτικοποίηση και απαξίωση μιας ολόκληρης υπηρεσίας του Δήμου και μάλιστα ανταποδοτικής. Μια εξέλιξη που υπογραμμίζει τον αντιλαϊκό  χαρακτήρα που έχουν οι «πράσινες μπίζνες» και το νέο ευαγγέλιο της «πράσινης μετάβασης», τις οποίες χρυσοπληρώνει ο λαός.

Έχει καταγραφεί ότι η Δημοτική Αρχή επιστράτευσε  κάθε μέσο, πιέσεις, απειλές  προς τους εργαζόμενους, αγωγή ενάντιαστο σωματείο τους, αυταρχισμό  και αποβολές δημοτικών μας συμβούλων, αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες,  για να περάσει μια ιδιωτικοποίηση που έχει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαότης πόλης.

Όλους αυτούς τους μήνες φάνηκε καθαρά ότι πρόκειται για μια επιλογή εξόφθαλμα αντιλαϊκή, και με πολλές σκιές. Σε επανειλημμένες τοποθετήσεις μας αναδείξαμε και τα σοβαρά κενά και τις παρατυπίες που συνοδεύουν τις αντιλαϊκές επιλογές και επιβεβαιώνουν το σκανδαλώδες κυνήγι του κέρδους στο καπιταλιστικό σύστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρακτικό που ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή 2 από τα 3 μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού, που απαρτίζεται από εργαζόμενους του Δήμου, καταγράφουν σοβαρές επιφυλάξεις.

Ας μην παριστάνουν λοιπόν σήμερα τον Πόντιο Πιλάτο ορισμένοι που στηρίζουν τη Δημοτική Αρχή αλλά διαρρέουν ότι «διαφωνούν», χωρίς να έχουν παραιτηθεί από την στοίχισή τους με την πολιτική και τις γενικότερες επιλογές της δημοτικής αρχής ΝΔ – ΚΙΝΑΛ του κ Βούρου.

Ούτε είναι άμοιροι ευθυνών όσοι εκτός Δημοτικής Αρχής ασκούν κριτική στα όρια του «βολικού» για την κυρίαρχη πολιτική. Αυτό καταδεικνύει η στάση των δυνάμεων που στηρίζουν και στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) που όποτε χρειάζεται βάζουν τρικλοποδιές και καλλιεργούν τη μοιρολατρία.

Όμως, το θέμα δεν έχει κλείσει, όσο οι εργαζόμενοι δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη!  

Ο αγώνας συνεχίζεται και δίνει προοπτική όσο συναντιόμαστε και πληθαίνουμε στο δρόμο της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της  λαϊκής συμμαχίας, της αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Μονο σε αυτή την κατεύθυνση ο λαός μπορεί να αποσπά κατακτήσεις, οργανώνοντας τη λαϊκή αντεπίθεση.